Allmän information

Ett gott råd vid valet av Trafikskola

Låt inte olika rabatter och gratiserbjudande avgöra. Var misstänksam mot sådana erbjudanden. Det kan bli dyrt!  Hör istället med vänner och bekanta vilken Trafikskola de valde och om de var nöjda. Detta gäller också Handledarutbildningen som både eleven och Handledaren måste gå för att få övningsköra privat.

Här följer en kort information för dig som har tänkt att börja ta körkort

Ta kontakt med oss på trafikskolan -så vi kan hjälpa dig hur du ansöker om körkortstillstånd.  Efter tidsbokning går det att genomföra syntest på trafikskolan. Har du glasögon eller kontaktlinser, så ska synen kollas både med och utan glasögon eller kontaktlinser. Om du har det senare, ta med material för att kunna ta ur linserna. Ta också med godkänd leg.

Tänk på att skriva in dig i god tid!

På Handledarkurserna gör vi syntest på eleverna. Kostar inget, utan ingår i kursavgiften.

Ansökan om körkortstillstånd - detta görs hos Transportstyrelsen. Du gör det via transportstyrelsen.se och där ansöker om körkortstillstånd och handledarskap. Numera behöver du inte fylla i några papper. Läs information längre ned på denna sida.

Ansökan om Handledartillstånd - om du tänkt övningsköra hemma (privat) måste du ha en av Transportstyrelsen godkänd handledare. Du ansöker via Transportstyrelsens hemsida transportstyrelsen.se Du får efter genomförd handledarkurs, där den som har kursen (Trafikskolan) redovisar detta elektroniskt till Transportstyrelsen.  Vi har Handledarkurser med jämna mellanrum. Se fliken "Senaste nytt"

Boka tid för en första körlektion - så får du en ungefärlig uppfattning om hur lång tid det kommer att ta. Vi på trafikskolan är vana vid elever som aldrig kört bil tidigare, men även mer rutinerade körkortstagare.

Ansökningshandlingar

Du ansöker elektroniskt hos Transportstyrelsen

Läs utförligt om detta under fliken Handledare.

Är det problem, kontakta oss på Trafikskolan.

Riskutbildning Del 1 är den  delen som omfattar alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt.

Riskutbildning Del 2 innehåller dagens riskutbildning (halkbana) och omfattar hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.

Både del 1 och 2 måste vara genomförda och giltiga innan kunskapsprov och körprov för B-körkort genomförs.